Injecteren.

Injecteren

Injecteren van Koi zou alleen overwogen moet worden als de risico's bekend zijn. Er is een 5% kans dat vissen beschadigd raken of sterven als gevolg van het injecteren, zelfs met relatief veilige medicijnen. Met ervaring daalt dit risico aanzienenlijk. Aanbevolen wordt een 1 cc injectiespuit te gebruiken met een naald van 23 of 25 gauge.

Handel als volgt

Zorg dat je met 2 personen bent, leg alle benodigdheden klaar.

Vang de vis zo rustig mogelijk en voorkom stress.

Verdoof de vis, dek de kop van de vis af met een natte handoek en rol de vis op een zij. Indien met niet kan verdoven is er nog een truc om de vis rustig te kunnen injecteren. Vang de vis, plaats een zak over de vis, laat het water eruit lopen en druk de zak goed strak over de vis. Plaats de vis in de gewenste positie en injecteer door de zak heen.

Intramusculair: Til de borstvin op en plaats de naald enigzins schuin onder de huid in de verdikte spier onder de borstvin. Of injecteer tussen 2 schubben in de spieren net achter of naast de rugvin.
Intraperitoneaal: Injecteer in de buikholte. Plaats de korte naald langs de zijkant van de vis, zodra men voelt dat men door de buikwand heen is de naald iets terugtrekken en de substantie in de buikholte spuiten.  

Druk de spuit leeg en laat de vis weer los, observeer of de vis goed bijkomt en zwemt.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb